Key Account Manager inom kreditbedömning till Froda

Key Account Manager inom kreditbedömning till Froda

Om bolaget

Froda grundades 2015 med en tydlig idé – att revolutionera bankupplevelsen för entreprenörer genom att göra det smidigt och prisvärt att investera i sina idéer. Idag är de ett av Sveriges snabbast växande fintechbolag och har stöttat över 15,000 företag att växa. Bolaget är ett kreditinstitut som har statlig insättningsgaranti och står under Finansinspektionens (FI) tillsyn. Bakom bolaget står många namnkunniga investerare och talanger från bl.a. Avanza, Spotify, Google och Klarna. Frodas styrelseordförande är Nicklas Storåkers (fd. VD Avanza).

Froda vill ge mindre företag lika bra möjligheter att växa som större företag. Med det som utgångspunkt har de utvecklat deras tjänst där du som entreprenör och småföretagare snabbt kan investera i ditt bolag, till bästa tänkbara villkor utifrån just dina förutsättningar och ditt behov av finansiering. Deras mål och ambition är att du alltid ska finna den bästa finansieringslösningen för just ditt företag hos Froda.

“Välj inte mellan snabbt eller prisvärt. Hos dem får du båda. Företagslån till marknadens bästa villkor, på nolltid.”

Om rollen som Key Account Manager

I rollen som Key Account Manager på Froda tillhör du Key Account teamet på 3 personer och arbetar nära Head of Key Account. Du ansvarar för att erbjuda bästa möjliga service till bolag i tillväxtfas. I arbetet ingår att hantera kompletta ansökningar från Frodas största kunder där du gör en bedömning om bolaget har möjlighet att bli beviljade ett lån hos Froda. Du arbetar tätt med dina kollegor för att fatta de bästa besluten. I rollen som Key Account Manager arbetar du även med:

 • Göra behovsanalyser, hantera handläggning och kompletteringar, ta beslut och förhandla samt ha uppföljningar med dina kunder
 • Arbeta med Frodas lånemäklare och hantera inkommande ärenden
 • Ansvara att samla in kompletterande information i form av redovisningar, nyckeltal och bokslut.

Froda växer snabbt vilket ger möjlighet att få vara med under en spännande fas samt öppnar upp för intressanta karriärmöjligheter.

Kvalifikationer

 • 1-2 års erfarenhet inom kreditbedömning samt 1-2 års erfarenhet av sälj och/eller kundservice
 • Engelska och svenska i tal och skrift
 • Analytisk förmåga samt en serviceinriktad inställning

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet av kredithandläggning eller arbete inom bank och finans 
 • Universitets-eller högskoleexamen inom matematik, ekonomi eller annat relevant område
 • Danska och finska i tal och skrift

För att lyckas i rollen som Key Account Manager är du en driven problemlösare med kunden i fokus. Du har en analytisk ådra, är noggrann och trivs att arbeta i en föränderlig miljö i en snabbrörlig organisation. Froda ser också att du är fokuserad och effektiv i ditt arbete och gillar att arbeta självständigt och i grupp med mycket ansvar. Du är flexibel och befattar en konstant vilja att utvecklas samt vana av att ha många bollar i luften samtidigt.

Vad Froda erbjuder dig

 • Möjlighet att få arbeta självständigt och snabbt ta ansvar men samtidigt ha god tillgång till stöd och kompetensutveckling
 • Möjlighet att utveckla din analytiska förmåga samt få fördjupad kunskap om bl.a. lånemarknaden, kreditgivning och kreditriskhantering
 • Möjlighet att vara med och påverka, både företaget och din roll framåt
 • Engagerade, roliga och kompetenta medarbetare 
 • Tjänstepension, friskvårdsbidrag samt optionsprogram för de anställda
 • Entreprenöriell och rolig miljö i kontor med utsikt över Skeppsholmen och Södermalm

Övrigt

Start: Omgående
Omfattning: Direktrekrytering
Plats: Stockholm, Gamla stan
Lön: Enligt överenskommelse 

Låter rollen som Key Account Manager till Froda intressant? I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Hugo Enberger

Sr. Search Associate

hugo.enberger@needo.se

070 764 10 24