Serviceingenjör inom industri till Schneider Electric

Serviceingenjör inom industri till Schneider Electric

Om Schneider Electric

Schneider Electric har en snart 180-årig historia där de var en av de tidiga aktörerna på den framväxande elmarknaden. Mycket har hänt sedan dess och idag är de en av de världsledande aktörerna inom bland annat Fastighetsautomation. De står för vägledande uppkopplade tekniker där deras tjänster minskar sina kunders energiförbrukning, ökar klimatbesparingen och bidrar till en kostnadseffektivisering. Något som möjliggörs genom ett brett utbud av uppkopplade tekniker, Edge-styrning, appar och analys.

Schneider Electric rankades av studenter världen över som en av de 50-mest attraktiva arbetsgivarna under 2020, i Universums undersökning. 

I rollen som Serviceingenjör inom industri hos Schneider Electric 

Som Schneiders nya serviceingenjör kommer du att utföra service och projekt för deras kunder i Sverige. Teamet är fortfarande under uppbyggnad och du kommer att ha en fantastisk möjlighet att göra avtryck i utvecklingen och konstruktionen av teamet. Deras kunder är slutanvändare inom energi-, livsmedels- och tillverkningsindustrin samt de systemintegratörer som genomför automationsprojekt i den svenska industrin. I rollen som serviceingenjör utförs ditt arbete antingen ute hos kund eller på kontoret. Du kommer att ansvara för att planera och lösa dina egna tekniska uppgifter med kunderna. Det kan vara projektuppgifter, underhåll och support för kunder som har ett serviceavtal. Du ansvarar för att utföra egna riskanalyser för de uppdrag du är ute på.

Du kommer att hantera uppgifter på Drives, PLC och SCADA-system, men deras produkt- och lösningsprogram är brett, så du får möjlighet att utvecklas på många fler automationsprodukter.

Några av de återkommande arbetsuppgifterna kommer vara:

  • Programmering och driftsättning av fastighetssystem
  • Löpande dialog med kund
  • Konsultativ merförsäljninig
  • Efterlevnad av processer och rutiner

Dina kvalifikationer

  • Ett stort teknikintresse
  • Erfarenhet av arbete inom elektronik

Det är meriterande om du

  • Testat på programmering i någon utformning
  • Stött på automation i någon form
  • Har relevant utbildning inom ex Automation, Teknik eller EL

För att trivas i rollen som Serviceingenjör gillar du sannolikt roller som kräver samarbete men också mer självständigt arbete där du får ta leta dig fram till en lösning. Du gillar servicedelen med kundkontakt och får energi av den typen av dialog. Genom arbetslivet eller utbildning har du också påvisat ett driv och en motivation som tagit dig dit du är idag vilket synliggörs genom en stor nyfikenhet där du hela tiden vill utvecklas!

Som person tror vi att du har ett genuint teknikintresse och kan ta eget ansvar och initiativ i tjänsten. Du vill utvecklas och att du tar ansvar över din egen utveckling samt det arbete du utför. Vi blir glada om du vill sprida glädje tillsammans med oss!

Vad Schneider Electric erbjuder dig? 

Till din hjälp har du en dedikerad mentor som tar dig under sina vingar samt kollegor med expertkompetens inom sina respektive områden, projektledare och affärsutvecklare som har otroligt bra dialoger med kunder och samarbetspartners. Som Serviceingenjör erbjuds du en självständig, rolig och omväxlande roll med stor frihet under ansvar där du blir en viktig del i ett kompetent team.

Schneider Electric har historiskt påvisat hur medarbetare är deras viktigaste resurs och värnar om att du ska ha vad du behöver för att kunna prestera i form av varierande dagar, bra kollegor, spännande projekt och stora personliga utvecklingsmöjligheter ”Har du drivet och professionalismen kommer vi göra allt för att din resa går spikrakt uppåt”. Ett löfte som säkerställs genom mentorprogram, personliga interna utbildningspaket och tydliga karriärsteg i organisationen.

Övrigt

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Rekrytering 
Plats: Älvsjö
Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som Serviceingenjör hos Schneider Electric intressant? Urvalet sker löpande så tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig.

Hugo Enberger

Sr. Search Associate

hugo.enberger@needo.se

070 764 10 24