Senior Sales Executive till Bitlog

Senior Sales Executive till Bitlog

Vill du bli en del av ett ledande bolag inom WMS lagersystem för e-handel? Som Sales Executive på Bitlog får du möjlighet att vara med på en entreprenöriell resa och bidra med dina kunskaper för att få Bitlog att växa ännu mer!

Om Bitlog
Bitlog är bolaget som sedan 2006 har levererat moderna lösningar för smart lagerhantering med hjälp av en SaaS-lösning. Bitlog WMS är ett lagerhanteringssystem med kraftfull standardfunktionalitet för att passa bolag som jobbar med lager och distribution. Ett och samma moderna system kan konfigureras så det fungerar bra för olika verksamheter och storlek på företag. Bitlog har bidragit med stor framgång hos e-handlare i Skandinavien och har idag några av de mest framgångsrika e-handlarna som sina kunder, exempelvis Nordic Nest, Skincity och Apohem.

Deras moderna arkitektur gör att systemet kan köras stabilt i molnet eller installerat nära kundens affärssystem och e-handelssystem. Med Bitlogs lagersystem för e-handel kan kunder fokusera på sin e-handel och tack vare en gedigen teknisk plattform i botten kan kunden känna sig trygg. Bitlog hjälper sina kunder att öka effektiviteten, minska felen och öka kundnöjdheten.

Med hjälp av finansiering från Cloud Capital har Bitlog möjligheten att realisera sin fulla tillväxtpotential, dvs expandera på befintliga marknader, etablera sig i nya länder och samtidigt fortsätta investera i produktutvecklingen. Cloud Capital är en hybrid mellan riskkapital/venture capital och långivning. Cloud Capital specialiserar sig på SaaS-bolag inom B2B som nått uppskalningsfas.

Din roll som Senior Sales Executive på Bitlog
I rollen som Senior Sales Executive har du en viktig roll i att bearbeta den svenska marknaden mid-enterprise mot e-handelssegmentet. Du ansvarar för hela försäljningsprocessen, från första kontakt till avslutad affär och skapa värde för såväl kunden som för Bitlog. I rollen är du även uppdaterad kring omvärlden och bidrar med dina idéer för att hela tiden utveckla bolaget och affären mot kund. Du har fria händer för att vara kreativ och lägga grunden till sunda och långsiktiga kundrelationer. Därtill arbetar du även med att upprätthålla relation och viss uppförsäljning på dina kunder för att längre fram lämna över till Customer Success. I rollen arbetar du nära och rapporterar till Head of Sales. I din roll ingår att:

 • Ansvara för hela säljcykeln och bygga nya starka kundrelationer´
 • Tillsammans med Pre-sales identifiera kundernas behov och vägleda framåt i samarbetet
 • Utveckla och driva försäljningsorganisationen framåt tillsammans med Head of Sales
 • Driva pris- och avtalsförhandlingar
 • Bidra med idéer och initiativ för att utveckla processer och flöden
 • På sikt gå in och bearbeta nya marknader utanför Sverige

Dina kvalifikationer

 • Flera års erfarenhet av B2B-försäljning inom IT/SaaS
 • Erfarenhet av att driva försäljning mot e-handel
 • Erfarenhet från värdebaserad försäljning
 • Erfarenhet av att skapa långsiktiga relationer
 • Erfarenhet från en säljande roll i en snabbväxande startupmiljö ses som starkt meriterande
 • Erfarenhet från en internationell kontext är stark meriterande
 • Meriterande med erfarenhet av MEDDPICC eller SPIN metodikt
 • Svenska och engelska flytande tal och skrift

Vidare för att lyckas i rollen som Senior Sales Executive är du driven, ansvarstagande och strukturerad. Du har lätt för att anpassa dig och är processorienterad. Du är en problemlösare och ser möjligheter snarare än hinder. Vi ser även att samarbetsförmåga är en viktig egenskap då du arbetar i en krossfunktionell roll med flera kontaktytor, internt som externt. Du trivs som bäst i miljö där du får ha mycket kontaktytor och utveckla samarbeten med dina kunder men såväl affären internt. Du verkar för att bidra till ett gott arbetsklimat.

Vad Bitlog erbjuder dig
En möjlighet att komma in i ett bolag inom tillväxt och en marknadsexpansion med hjälp av extern finansiering. Du erbjuds en roll med mycket ansvar och utvecklingsmöjligheter samt en trygg position på bolaget. Här är ingen dag den andra lik och du får chans att bidra till deras fortsatta utveckling. Bitlog står inför en spännande resa och ser fram emot att få dig ombord!

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid

Plats: Stockholm

Lön: Fast + rörlig del, enligt överenskommelse

Låter rollen som Senior Sales Executive till Bitlog intressant? Urvalet sker löpande tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Pernilla Nilsson

Recruitment Consultant

pernilla@needo.se

079 065 19 53