System Integrator till Schneider Electric Älvsjö

System Integrator till Schneider Electric Älvsjö

Om Schneider Electric

Schneider Electric har en snart 180-årig historia där de var en av de tidiga aktörerna på den framväxande elmarknaden. Mycket har hänt sedan dess och idag är de en av de världsledande aktörerna inom bland annat Fastighetsautomation. De står för vägledande uppkopplade tekniker där deras tjänster minskar sina kunders energiförbrukning, ökar klimatbesparingen och bidrar till en kostnadseffektivisering. Något som möjliggörs genom ett brett utbud av uppkopplade tekniker, Edge-styrning, appar och analys.

Schneider Electric rankades av studenter världen över som en av de 50-mest attraktiva arbetsgivarna under 2020, i Universums undersökning. 

I rollen som System Integrator hos Schneider Electric 

I rollen som System Integrator utförs ditt arbete antingen ute hos kund eller på kontoret. Ditt arbete är att programmera fastighetssystem med hjälp av funktionsblocksprogrammering som sätts upp på plats hos kunden och kopplas till en överordnad dator för styrning. Du håller också en dialog med kundernas olika avdelningar inom bland annat IT för att säkerställa att du har tillgång till servrar för att genomföra ditt arbete.

Du säkerställer funktioner genom att testköra systemen och funktionerna du har tagit fram i samråd med kunden. Schneider Electrics kunder finns inom allt från privata aktörer till kommuner och landsting samt både små och stora industrier!

Några av de återkommande arbetsuppgifterna kommer vara:

 • Programmering och driftsättning av fastighetssystem
 • Löpande dialog med kund
 • Konsultativ merförsäljning
 • Efterlevnad av processer och rutiner

Dina kvalifikationer

 • Ett stort teknikintresse
 • Har relevant utbildning från gymnasium eller eftergymnasiala studier inom ex Automation, Data eller EL
 • B-körkort

Det är meriterande om du

 • Testat på programmering i någon utformning kanske inom JavaScript, CSS, C++, C, BACnet eller Modbus
 • Har kunskap inom El eller VVS
 • Har grundläggande nätverkskunskaper
 • Stött på automation i någon form

För att trivas i rollen som System Integrator gillar du sannolikt roller som kräver samarbete men också mer självständigt arbete där du får ta leta dig fram till en lösning. Du gillar servicedelen med kundkontakt och får energi av den typen av dialog. Genom arbetslivet eller utbildning har du också påvisat ett driv och en motivation som tagit dig dit du är idag vilket synliggörs genom en stor nyfikenhet där du hela tiden vill utvecklas!

Som person tror vi att du har ett genuint teknikintresse och kan ta eget ansvar och initiativ i tjänsten. Du vill utvecklas och att du tar ansvar över din egen utveckling samt det arbete du utför. Vi blir glada om du vill sprida glädje tillsammans med oss!

Vad Schneider Electric erbjuder dig? 

Till din hjälp har du en dedikerad mentor som tar dig under sina vingar samt kollegor med expertkompetens inom sina respektive områden, projektledare och affärsutvecklare som har otroligt bra dialoger med kunder och samarbetspartners. Som System Integrator erbjuds du en självständig, rolig och omväxlande roll med stor frihet under ansvar där du blir en viktig del i ett kompetent team.

Schneider Electric har historiskt påvisat hur medarbetare är deras viktigaste resurs och värnar om att du ska ha vad du behöver för att kunna prestera i form av varierande dagar, bra kollegor, spännande projekt och stora personliga utvecklingsmöjligheter ”Har du drivet och professionalismen kommer vi göra allt för att din resa går spikrakt uppåt”. Ett löfte som säkerställs genom mentorprogram, personliga interna utbildningspaket och tydliga karriärsteg i organisationen.

Övrigt

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Plats: Älvsjö
Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som System Integrator hos Schneider Electric intressant? Urvalet sker löpande så tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig.

Peter Priklonsky

Search Associate

peter.p@needo.se

0707763774