Projektledare till Schneider Electric i Älsvjö

Projektledare till Schneider Electric i Älsvjö

Om Schneider Electric

Schneider Electric har en snart 180-årig historia där de var en av de tidiga aktörerna på den framväxande elmarknaden. Mycket har hänt sedan dess och idag är de en av de världsledande aktörerna inom bland annat Fastighetsautomation. De står för vägledande uppkopplade tekniker där deras tjänster minskar sina kunders energiförbrukning, ökar klimatbesparingen och bidrar till en kostnadseffektivisering. Något som möjliggörs genom ett brett utbud av uppkopplade tekniker, Edge-styrning, appar och analys.

Schneider Electric rankades av studenter världen över som en av de 50-mest attraktiva arbetsgivarna under 2020, i Universums undersökning. 

Din roll som Projektledare hos Schneider Electric

I din roll som Projektledare arbetar du nära projekten och förväntas även spendera tid ute hos kunder där du är den sammanhållande länken mellan kunder, kollegor och underentreprenörerna. Rollen ställer också krav på ditt affärsmannaskap där du förvänta kunna bistå med konsultativ merförsäljning genom serviceavtal och liknande. När projektet är klart ansvar du också för överlämningen mot Service och Projektåterföring internt. I rollen ansvarar du även för att inför uppstart av projekten genomföra en riskanalys och sedan löpande följa upp för att se att projekten följer de regler och krav vad gäller risk och säkerhet.

Två större fokusområden i rollen är aktiv coaching av projektdeltagare samt sträva efter att säkerställa god marginalutveckling i projekten!

Några av de återkommande arbetsuppgifterna kommer vara:

 • Leda och fördela arbetet i styr- och reglerentreprenader av något större dignitet.
 • Upprätta intern och extern tidplan samt resursäska.
 • Upphandla material och underentreprenörer.
 • Löpande ekonomisk uppföljning av mål, prognoser, tilläggsförsäljning, rapportering och riskbedömning samt ÄTA-rapportering.
 • Ansvarar för kommunikation mot såväl kollegor, kunder samt underentreprenörer.
 • Genomföra en riskanalys i god tid före projektet påbörjas, samt veckovis skyddsronder.
 • Uppstartsmöte men all personal som skall vara med i projektet både intern och extern personal.
 • Säkerställa att elsäkerhetsledare finns utsedd vid arbete med el och att säkerställa att denne har erforderlig kompetens för arbetsuppgiften.

Värt att nämna är att du i början av din anställning får du en gedigen intern projektledarutbildning som är uppdelad i sju steg, med tillhörande certifiering. Efter grundutbildningen får du tillgång till fortlöpande utbildning som utformas beroende på din erfarenhetsnivå.

Dina kvalifikationer:

 • Du har en bakgrund inom projektverksamhet med god ekonomisk och juridisk förståelse.
 • Meriterande är erfarenhet från fastighetsbranschen, affärsutveckling eller ledarskap.
 • En för rollen relevant utbildning.
 • B-körkort är ett krav för tjänsten.
 • Goda kunskaper i att kommunicera på svenska i tal och skrift

För att lyckas i rollen som Projektledare tror vi att du är trygg, genuin och har ett starkt driv. Dina personliga egenskaper kommer väga tungt där Schneider Electric tror du har lätt att ta helikopterperspektivet i projekten och har lätt att samarbete både med kollegor, kunder och underentreprenörer. Som person är du sannolikt ödmjuk och prestigelös inför de utmaningar du ställs inför, och har förmågan att kommunicera med alla vid fikabordet. Vi tror också att du är duktig på att strukturera och prioritera där ansvarskänslan finns naturligt.

Vad Schneider Electric erbjuder dig

I rollen som Projektledare erbjuds du en självständig, rolig och omväxlande roll med stor frihet under ansvar där du blir en viktig del i ett kompetent team.

Schneider Electric har historiskt påvisat hur medarbetare är deras viktigaste resurs och värnar om att du ska ha vad du behöver för att kunna prestera i form av varierande dagar, bra kollegor, spännande projekt och stora personliga utvecklingsmöjligheter ”Har du drivet och professionalismen kommer vi göra allt för att din resa går spikrakt uppåt”. 

Övrigt

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Rekrytering 
Plats: Älsvjö
Lön: Enligt överenskommelse, Tjänstebil.

Låter rollen som Projektledare hos Schneider Electric intressant? Urvalet sker löpande så tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig.

Hugo Enberger

Recruitment Coordinator

hugo.enberger@needo.se

070 764 10 24