Head of Logistics / Logistikchef till Foodora

Head of Logistics / Logistikchef till Foodora

Om Foodora

Foodora är idag Sveriges populäraste Q-handelsplattform för hemleverans. Bolaget finns i Norden och är en del av det globala företaget Delivery Hero med säte i Berlin. Foodora har över 6000 anslutna butiker och restauranger och finns på över 200 platser runt om i Sverige, varav över 50 platser sker hemleverans genom Foodoras 3500 anställda bud.

Foodora är pionjärer och leder förändringen framåt just nu inom en rad områden, ett bolag som håller ett högt tempo med en stark gemenskap.

Din roll som Head of Logistics

I rollen som Head of Logistics har du en viktig och central roll i organisationen. Din roll innefattar att ha ett strategiskt och operativt helhetsansvar för logistikavdelningen i Sverige. Du rapporterar till COO. Du är också en del av en internationell ägarstruktur med stora kontaktytor ute i organisationen. Rollen innebär operativt och strateiskt arbete i form av att arbeta med analyser och strategiska initiativ. Din roll innefattar även att:

 •  Vara ytterst ansvarig för att alla Foodoras orders levereras både kostnadseffektivt och med hög servicenivå
 •  Ansvarig för att skapa mätbarhet och resultatuppföljning inom alla delar av budverksamheten
 •  Budgetansvar inom logistikområdet
 •  Utveckla samt driva affärsutvecklingen inom logistikområdet
 •  Leda och utveckla ett stort team av varierande karaktär – bestående av allt från analytiker och HR-specialister till cykelbud och teamledare.

För att lyckas i rollen som Head of Logistics är du kommunikativ, har ett holistiskt synsätt och har en god affärsförståelse. Du ska kunna motivera andra, ha lätt för att ta initiativ och även tuffa beslut. Därtill ser vi att du är analytisk och noggrann och har en god problemlösningsförmåga. Du besitter även en nyfikenhet och är strukturerad i ditt sätt att arbeta.

Dina kvalifikationer

 • Erfarenhet av ledarskap av blandad senioritet, gärna högt uppsatta positioner
 • Stark analytisk förmåga
 • Erfarenhet från start-ups / scale-ups eller management consulting är meriterande
 • Meriterande med erfarenhet från tech, e-commerce eller andra plattformsföretag
 • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift
 • Universitetsexamen inom ett kvantitativt område, t.ex. civilekonom eller civilingenjör

Vad Foodora erbjuder dig

På Foodora vill de lyfta de människor som jobbar hos dem. Foodora värderar mångfald. Mångfald av erfarenheter, bakgrund, synsätt och idéer. De värderar detta högt då de är säkra på det är just mångfald som bygger grunden för deras kultur. Och i slutändan även den produkt de levererar. Foodora är stolta över att kunna erbjuda sina anställda global utveckling och samtidigt få utmärka sig som ett av de snabbast växande bolagen inom LMD* i världen. 

 *LMD står för last mile delivery. Denna, och många andra nördiga förkortningar, kan du lära dig när du börjat hos Foodora.

Praktiska detaljer

Omfattning: Heltid
Start: Omgående
Lön: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm

Låter rollen som Head of Logistics till Foodora intressant? Vi på Needo träffar kandidater löpande så tveka inte på att skicka in din ansökan så snart som möjligt. I denna process kommer stor vikt att läggas på dina personliga egenskaper.

Felicia Lindhe

Recruitment Consultant

Felicia.lindhe@needo.se

0707618684