Senior Technical Engineer till Videnca

Senior Technical Engineer till Videnca

Om Videnca

Videnca är ett entreprenörsdrivet tillväxtbolag som erbjuder IT-drift med hög säkerhet och tillgänglighet. De levererar tjänster som få av deras konkurrenter kan leverera. Videnca brinner för att hjälpa företag att utvecklas och effektiviseras med hjälp av sin IT. För att kunna göra det med trovärdighet krävs det att Videncas organisation är väldigt strukturerad, och att de som jobbar där är bland de bästa inom sitt område. Är du inte det idag, kan Videnca hjälpa dig dit om du själv har viljan och energin, det ligger i deras kultur att ha en ständig utvecklingskurva. Viktigast är dock att ha kul på jobbet tillsammans!

Verksamheten är idag i huvudsak uppbyggd kring Videncas serverhallar som ligger i Sverige. De äger flertalet serverhallar för att möta olika kunders behov med allt från centralt läge till en högsäkerhetsanläggning. Deras tjänsteutbud sträcker sig från Servicedesk och Co-location hela vägen upp till full outsourcing.

Din roll som Senior Technical Engineer

Som Senior Technical Engineer jobbar du nära med säljteamet och projektteamet i en viktig roll för företaget. Din främsta uppgift som Senior Technical Engineer är att känna till kundens status och behov för att planera detta med respekt för tekniken. Som Senior Technical Engineer utför du förändringsbeställning hos bolagets samtliga kunder, samt sitter med i projekt för kunderna du ansvarar för. Att jobba som Senior Technical Engineer är en bred roll med tekniskt ansvar mot kund för att finna olika lösningar upp till ett totalt driftansvar. Tillsammans med Business Account Manager jobbar man nära tillsammans med kunden och ansvarar för att hålla i återkommande driftmöten med kund. Som Senior Technical Engineer kommer man att över tid få en god inblick i kundens trafikmönster och kundens system för att bli den naturliga personen för kunden att fråga vid teknisk rådgivning.

  • Leda driftmöten hos kunderna med höga förväntningar om säkerhet och driftsäkerhet
  • Utveckling och optimering av systemen samt kringliggande tjänster
  • Vara involverad i implementationsprojekt, förvaltning och vidareutveckling
  • Identifiera eventuella ”flaskhalsar” samt åtgärda dessa

Dina kvalifikationer

  • Du har cirka 2 års relevant erfarenhet av Linux server eller Windows
  • Har erfarenhet av att skripta/programmera
  • Att vara affärsmässig och se möjligheter till merförsäljning som samtidigt gynnar kunden
  • För dig väl på svenska och engelska i tal och skrift
  • Eftergymnasial utbildning är meriterande

För att lyckas i rollen har du en bred bakgrund som Tekniker med cirka 2 års relevant erfarenhet av att arbeta i Linux server och/eller Windows. Du är ansvarstagande med en säljande personlighet. Då rollen är väldigt bred krävs flexibilitet för att lyckas. I rollen är det viktigt att vara en lagspelare då mycket av arbetet sker med andra, samtidigt som det är viktigt att ha ett eget driv och en vilja att lära sig mer.

Vad företaget erbjuder dig

Som anställd på Videnca har du stora möjligheter till utveckling och frihet till att utföra nya idéer, så länge det gynnar både dig och företaget. Det är företaget som erbjuder personlig utveckling utöver det vanliga, de åker på häftiga konferenser, utbildningar och resor för att ständigt utvecklas och lära sig. Deras mål är att vara det ledande företaget inom IT-drift, med ett starkt fokus på säkerhet och miljö.

Övrigt

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som Senior Technical Engineer till Videnca intressant? Urvalet sker löpande, tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Peter Priklonsky

Search Associate

peter.p@needo.se

0707763774