Social Media & Community Manager till Lace Laboratory

Social Media & Community Manager till Lace Laboratory

Är du duktig på att arbeta strategiskt, målorienterat och datadrivet i digitala kanaler – men också på att skapa relationer, inspirera och engagera i sociala medier? Då är du den person vi söker för denna roll framåt! Här får du vara med och bygga ett varumärke i ett bolag som drivs av entreprenörskap och som har mycket kvar att ge.

Om Lace Laboratory
Lace Laboratory är ett svenskt underklädesmärke som skapar den perfekta kombinationen av komfort och sensuell stil och vill att kvinnor ska känna sig som den bästa versionen av sig själv när de bär deras trosor. Lace Laboratory lanserades i början av 2018 och befinner sig nu i en expanderingsfas med fokus på Skandinavien och Europa där all försäljning primärt sker genom deras egen e-handel. De har ett brett utbud av trosor och fortsätter att utveckla sitt sortiment framåt.

Digital marknadsföring och sociala medier är en central del av organisationen, där rollen som Social Media & Community Manager handlar om att skapa innehåll och engagemang hos kunder. Du är med på resan att skapa ett digitalt community på Lace Laboratory. Ditt arbete utförs med utgångspunkt i företagets övergripande strategier och affärsmål och du tillhör ett mindre team med kollegor som alla delar samma glädje och driv att ta Lace Laboratory till nästa nivå.

Din roll som Social Media & Community Manager
I rollen ansvarar du för innehåll och utveckling av Lace Laboratory’s egna sociala medier och tillsammans med Marketing Manager säkerställer du en tydlig strategisk och taktisk plan samt följer upp och optimerar mot utsatta mål. Du tar ett ägandeskap och är ytterst ansvarig för sociala kanaler och bidrar med nya infallsvinklar till hur Lace Laboratory ska synas och marknadsföra sig, så som på Instagram, Facebook och nyhetsbrev. Du sätter en innehållsstrategi för sociala kanaler och arbetar dagligen med att ta fram innehåll, sköta formatering och bildhantering. Du bygger vidare Lace Laboratory’s varumärke genom att skapa engagemang genom att kontinuerligt utveckla deras sociala kanaler och skapa ett community. Detta gör du genom eget innehåll, externa samarbeten med influencers men också genom övrig aktivering i andra relevanta mediekanaler. Rollen innebär att du:

 • Implementerar och sätter strategi för sociala medier
 • Aktiverar och optimerar innehåll, samt följer upp mot satta KPI-mål
 • Ansvarar för allt innehåll i sociala medier och bygga upp Lace Laboratory’s SoMe kanaler
 • Sätta en community strategi och applicera detta i digitala kanaler
 • Arbetar operativt för att öka följare och stärka engagemang
 • Är involverad i och säkerställer influencersamarbeten, samt briefar samarbetspartners 

Dina kvalifikationer

 • 3-5 års erfarenhet av arbete med sociala medier, gärna i en liknande bransch
 • Erfarenhet av bildhantering, formatering och ta fram innehåll
 • Vi ser gärna att du har erfarenhet av copy writing i exempelvis nyhetsbrev
 • Du är datadriven och vet hur man ställer in och arbetar med relevanta KPI:er
 • Du har ett öga för design och god vana i att arbeta med olika bildprogram och system
 • Stor fördel om du har erfarenhet av att arbeta med Flowbox eller annat optimeringsverktyg för SoMe-kanaler
 • Relevant utbildning inom marknadsföring eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Svenska och engelska i tal och skrift 

Vidare för att lyckas i rollen ser vi att du är en problemlösare och en do:er, du är självgående som trivs med att arbeta i en växande miljö med högt tempo. Utöver det är du driven, nyfiken och kommunikativ, du är flexibel och gillar att ha många bollar i gång. Vi ser gärna att du har ett starkt inre driv med förmågan att ta ett projekt från start till mål.

Vad Lace Laboratory erbjuder dig
En möjlighet att få vara en del av ett ungt e-handelsbolag som är i en tillväxtfas, skapat av kvinnor för kvinnor. Du får möjligheten att vara med och bygga ett varumärke i ett bolag som drivs av entreprenörskap och som har mycket kvar att ge. Tjänsten passar dig som vill komma in på ett bolag där du får ta stort eget ansvar och komma med idéer om hur arbetet läggs upp på bästa sätt. Här får du chans att visa just dina kompetenser och utvecklas tillsammans med bolaget framåt.

Övrigt

Start: Så snart som möjligt, enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid

Plats: Centrala Stockholm

Lön: Fast lön enligt överenskommelse

Låter rollen som Social Media & Community Manager till Lace Laboratory intressant? Urvalet sker löpande tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Pernilla Nilsson

Search Associate

pernilla@needo.se

079 065 19 53