Tekniker / EVC-Tekniker till Volvo Penta

Tekniker / EVC-Tekniker till Volvo Penta

Har du erfarenhet av Teknik och Båtar med ett intresse för att bidra till framtidens motorer? Trivs du bra med frihet under ansvar och värderar en god arbetsmiljö? Då kan detta vara rätt tjänst för dig!

Om Volvo Penta
Volvo Penta är med sin mer än 100-åriga historia ett av de äldsta bolagen inom Volvokoncernen och är med sina cirka 1400 anställda ett av de minsta, men också mest lönsamma inom koncernen. Penta arbetar idag med att utveckla, tillverka och sälja motorer och drivsystem inom marin och industrin med fokus på Diesel-, El och Hybridmotorer.
På Krossholmen har Volvo Penta Europas modernaste och bäst utrustade Testcenter inom marin testning där de året runt arbetar med att testa motorer både på vid kaj och ute på havet. De är ca 25 anställda som tillsammans bidrar till drygt 5000 timmars aktiv testning och 40 000+ sjömil om året vilket genererar värdefulla data. 

Om rollen som Tekniker / EVC Tekniker
I rollen som EVC Tekniker kommer dina arbetsuppgifter kretsa kring testning av motorer och styrsystem vid kaj och till havs. Rollen innebär att du på uppdrag av Ingenjörer på Penta i Lundby tar del av en Testorder med information om hur de vill att motorn ska testas. Det är sedan ditt ansvar att se till att testet genomförs vilket för din del kan innebära att du skruvar på motorn, kopplar in kablar, installerar mjukvara och loggar, koppla in noder eller joystick för att sedan vara med under testet. När testet är genomfört ligger det också på ditt bord att förmedla den information som den genererat och skicka den vidare internt till Testledare och berörda Ingenjörer. Där spelar du en viktig roll i den fortsatta utvecklingen där all information bidrar till en bättre slutprodukt om så felet var att ”från det att en liten komponent inte höll hela testet till ett större generalfel”. De båtar ni primärt arbetar med är av storleken 6-24 meter och sträcker sig från personbåtar till det större lyxsegmentet.

Dina erfarenheter
I och med ditt breda ansvarsområde finns det en fördel att du är både tekniskt och praktiskt lagd men framför allt har ett intresse för att lära dig mer! Du har sannolikt därför en bakgrund där du både arbetat praktiskt och tekniskt i någon utsträckning och både kan hantera en dator och en skiftnyckel. Har du dessutom lite erfarenhet av att pilla med El, Motorer och Mekatronik är det sannolikt bra erfarenheter att ha i bagaget.

Krav för rollen är

  • Svenska och Engelska – Goda kunskaper i tal och skrift.
  • B-Körkort.
  • God generell datorkunskap – Specifikt Excel.
  • Arbetat i angränsande roller inom mekanik, mekatronik eller har en teknisk bakgrund med intresse för praktiskt arbete.

Meriterande för tjänsten är

  • Erfarenhet av EL-scheman.
  • Erfarenhet av motorer och båtar
  • Utbildning inom Mekatronik eller liknande på gymnasienivå.

För att trivas i tjänsten tror vi att du är en social person som trivs med mycket eget ansvar och som är flexibel då prioriteringarna snabbt kan ändras. Vidare tror vi också att du är duktig på att ta stort eget ansvar och med ett inre driv där du alltid själv ser till att veta vad som är på gång då rollen i stort är väldigt självständig.

Övrigt
Detta är ett konsultuppdrag men ambition att det leder till en överrekrytering.

Start: Omgående
Omfattning: Heltid
Placering: Göteborg, Krossholmen.
Lön: Fast lön, timlön

Låter det intressant? Urvalet kommer ske löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att höra från dig!

Peter Karnstedt

Recruitment Consultant

Peter@needo.se

070-4558546