Mekaniker inom motorutveckling till Volvo Penta!

Mekaniker inom motorutveckling till Volvo Penta!

Är du mekaniker och intresserad av att utveckla framtidens motorer? Trivs du bra med frihet under ansvar och värderar en god arbetsmiljö? Har du erfarenhet av montering av motorer? Då kan detta vara rätt tjänst för dig!

Om Volvo Penta
Volvo Penta är en del av Volvokoncernen och arbetar med att utveckla, tillverka och sälja motorer och drivsystem inom marinsegmentet. Volvo Penta levererar också motorer för olika industriella applikationer. Just nu söker avdelningen Product Development två nya mekaniker som ska arbeta i verkstaden för prototypdesign och testning av Volvo Pentas drivlinor med inriktning på Diesel-, El och Hybridmotorer.

Om rollen som Mekaniker
Som Mekaniker på Product Development kommer du vara med i en spännande process för att ta fram och utveckla framtidens motorer inom Marin och Industri. I ditt ansvar ingår att montera och demontera prototyper för både Diesel-, El och Hybridmotorer för hand, samt förbereda dessa inför testning. Efter genomförd analys av motorn med tillhörande dokumentation förväntas du rapportera fel och potentiella lösningar/utvecklingsmöjligheter till ansvarig projektledare. Du arbetar i ett tajt team bestående av 15 personer med placering i Lundby. Du blir en del av en grupp som värderar samarbete och kunskapsdelning och har tät kontakt med din verkstadschef så väl som andra mekaniker, konstruktörer och ingenjörer. Verkstaden är speciellt anpassad efter medarbetarnas önskemål och behov, du arbetar i 20 + grader i en god ergonomisk miljö där motorn sitter på en snurrbox.
 
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:

  • Montera och demontera både el-, hybrid och dieselmotorer.
  • Installera drivlinor inför fälttest.
  • Utveckla arbetet kring ellösningar och hybridapplikationer.
  • Analysera tester, dokumentera och rapportera fel och lösningar.

Om dig
Vi söker dig som har ett genuint intresse för mekanik och vill utvecklas inom branschen. Vi ser gärna att du har en gymnasialutbildning med inriktning mot Fordon / Mekanik / Fordonsel och att du även tycker om att meka på fritiden. För att lyckas i tjänsten ser vi att du har tidigare erfarenhet av montering av dieselmotorer, har du även arbetat med eldrivna motorer är detta meriterande. Vidare är det ett plus om du utfört tester av motorer och analyserat fel.

Som person är du nyfiken och trivs bra med att ta initiativ inom dina ramar. Du är en social person och är inte rädd för att knyta nya kontakter. Vidare trivs du bra i en roll med frihet under ansvar. Du är noggrann och har ett ödmjukt förhållningssätt till ditt arbete.

Viktigt för tjänsten är:

  • B-körkort, god datavana samt goda kunskaper i svenska och engelska.
  • Att du är ansvarstagande och vågar ta initiativ
  • Att du är kommunikativ och värderar ett gott samarbete
  • Att du förstår vikten av att vara noggrann och strukturerad

Övrigt
Detta är ett konsultuppdrag men goda chanser till överrekrytering för rätt person.
Start: Omgående
Omfattning: Heltid
Lön: Fast lön, timlön

Låter det intressant? Urvalet kommer ske löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att höra från dig!

Lisa Steffensen

Recruitment Consultant

lisa@needo.se