Key Account Manager till Allente

Key Account Manager till Allente

Om Allente
Allente är ledande i Norden med att erbjuda TV-distribution via satellit till 1,2 miljoner kunder. I tillägg erbjuder de streamingtjänster och bredband via det öppna fibernätet. Allente har idag 300 anställda fördelade i Norden med 100 anställda i Sverige, där basen är Stockholm. Bolaget grundades i Maj 2020 genom en sammanslagning mellan Canal Digital och Viasat Consumer och erbjuder idag det bästa utbudet av TV-innehåll till sina kunder. Med deras företagsabonnemang kan TV-innehåll visas för kunder, anställda, på institutioner och för allmänheten. Allente erbjuder en helhetslösning och möjlighet för dig att utnyttja deras utbud både i hemmet och utanför. De erbjuder ett stort utbud och med deras satellit ges överlägsen ljud- och bildkvalitet. Allente ägs 50/50 av Telenor och NENT Group.

Deras ambition är att utveckla TV-tjänster med kvalitet i alla led till sina kunder. Som anställd hos Allente delar du samma intresse och glädje för att leverera de bästa möjliga linjära och streamade TV-tjänsterna.

Allente behöver nu utöka sitt B2B-team med ytterligare en driven Key Account Manager som ska fokusera på deras segment ut mot företagskunder. I denna roll arbetar du med några av Allentes största nyckelkunder inom B2B.

Din roll som Key Account Manager på Allente
I rollen ansvarar du för Allentes B2B-försäljning inom olika segment och affärsområden. Du driver, utvecklar, samt skapar goda möjligheter för att sälja Allentes utbud och innehåll med produkter och tjänster till företagskunder. Därtill ansvarar du för att hitta rätt helhetslösning för just din kund och deras gästers behov, vilka utgör bland annat hotellkedjor och offentlig visning som på restauranger, pubar och arbetsplatser. Du arbetar även med att erbjuda ett brett TV-utbud mot institutioner, på sjukhus, skolor eller försvaret. Du tillhör ett nordiskt team på 11 personer, varav 4 sitter lokalt i Sverige. Du kommer in i en spännande fas som präglas av utveckling av både B2B-teamet och produkter. I rollen som Key Account Manager ansvarar du för att:

  • Identifiera behov, vårda och bygga starka relationer med befintliga och nya nyckelkunder
  • Arbeta och driva försäljningen ut mot Allentes B2B-segment i Norden, men främst Sverige
  • Sälja in erbjudande, informera om och utveckla samarbeten tillsammans med kund
  • Självständigt utforma och förhandla avtal med nya samt befintliga kunder

Dina kvalifikationer

  • Erfarenhet av att arbeta med försäljning inom B2B eller Partner Sales, fördelaktigt inom liknande bransch
  • Erfarenhet av att etablera långsiktiga relationer, meriterande om du arbetat mot den nordiska marknaden
  • Ett intresse för TV-distribution, teknik och branschen överlag
  • Du kan kommunicera flytande på svenska och engelska i både tal och skrift

Vidare för att lyckas i rollen som Key Account Manager har du en förmåga att projektleda ditt arbete framåt på ett strukturerat och självständigt sätt. Du är även en person som drivs av att skapa relationer av hög kvalité. Du älskar förhandling och drivs av att göra affärer!

Vad Allente erbjuder dig
Att arbeta för Allente innebär att du går med i ett team som ägnar sig åt att tillhandahålla de bästa TV-tjänsterna till sina kunder. Kvalitet är Allentes kännetecken i alla aspekter, oavsett om det är kundupplevelse, tillgängligt innehåll, bild och ljud. Här erbjuds du även internationell erfarenhet genom att interagera med hela Nordiska Allente-organisationen.

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid

Plats: Stockholm, resor kan ingå i tjänsten

Lön: Fast lön + månadsvis provision

Låter rollen som Key Account Manager till Allente intressant? Urvalet sker löpande tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Pernilla Nilsson

Search Associate

pernilla@needo.se

079 065 19 53