Marketing & Communication Manager till Densiq

Marketing & Communication Manager till Densiq

Om företaget.

Densiq grundades 1918 av ingenjörer med bakgrund inom varvsindustrin och var initialt en lokal leverantör av tätningslösningar – Mycket har hänt sedan dess!

Idag är Densiq en av Nordens ledande aktörer och leverantörer av helhetslösningar inom tätningsteknik med fokus på processindustrin och deras underleverantörer. De erbjuder tillsammans med sina kunniga medarbetare marknadens starkaste utbud och tjänster inom teknisk konsultation och service. De går starka på marknaden och behöver nu stärka upp teamet på plats i Frölunda med en Marketing & Communication Manager som kan bidra med att stärka positionen genom att förmedla bilden gentemot branschen av ett företag under stark tillväxt! 

I rollen som Marketing & Communication Manager

I rollen som Marketing & Communication Manager är du den sammanhållande länken som ansvarar för att kommunikationen kring Densiqs verksamhet är enhetlig oavsett om det sker i Sverige, Norge, Finland eller Danmark. Det är en bred roll och innehåller både strategiskt och operativt arbete där du förväntas kunna producera mycket eget material både på eget initiativ samt på uppdrag av interna stakeholders. Ett stort fokus kommer ligga på det skrivna ordet och presentera information och innehåll i enlighet med Storytellinganda. Du förväntas också trivas med att ta fram grafiskt material och att hantera uppdateringar på hemsidan samtidigt som du hanterar Densiqs sociala medier. Rollen innebär också att ha koll på SEO och aktivt arbeta för en ökad synlighet emot Densiqs befintliga, och potentiella kunder, genom att visa på deras stora register av tjänster. I samråd med din chef kommer du ansvara för att hantera inköp av tjänster inom Grafisk material / Film / Hemsidor där du ser värde i att detta produceras externt sett till tid och/eller kvalitet. Du kommer ha en stor frihet i att ta fram marknadsstrategier och aktiviteter samt ta fram mätetal för uppföljning.

 • Ta fram grafiskt material för Nordiska marknaden.
 • Driva en Storytelling kring Densiqs tillväxtresa.
 • Ta fram marknadsstrategier och aktivitetsplaner.
 • Hantera sociala medier samt hemsida.
 • Följa upp marknadsaktivitet och sätta upp relevanta mätetal.

Dina kvalifikationer

Du har sannolikt arbetat några år i en roll där du både fått arbeta operativt och strategiskt i ett bolag där du haft en bred roll inom marknad.

Du har erfarenhet av

 • Goda kunskaper i Adobe Creative Suite.
 • Goda kunskaper av SEO och driva sociala medier + hemsida.
 • Sätta upp strategier och utvärdera utfall.
 • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift.
 • Utbildning inom relevant område och/eller mångårig erfarenhet.

Det är meriterande med utbildning eller erfarenheter inom:

 • Erfarenhet av att arbeta med rörlig bild
 • Erfarenhet av Umbarco – CMS
 • Arbetat i liknande roll i industribolag
 • Erfarenhet av internationellt bolag
 • Drivit kommunikation i bolag på tillväxtsresa
 • B-körkort (Kan bli aktuellt att resa till olika siter i Sverige och Norden)

För att trivas i rollen tror vi att du är en utåtriktad och kommunikativ person som inte sitter och väntar på att saker ska hända utan ser till att hitta vägar att hålla dig sysselsatt. Du har en kreativ sida som återspeglas i det material som du är med och tar fram och har förmågan att pendla mellan det lilla och det stora i ett helikopterperspektiv med en god affärsmässig förståelse. Vidare är du duktig på att självständigt prioritera och strukturera upp ditt arbete samt har en prestigelös framtoning.

Vad erbjuder företaget dig?

I rollen som Marketing & Communication Manager erbjuds du möjligheten att vara med på en tillväxtresa i ett bolag som idag har en marknadsledande position och som nu vill visa det för sin bransch!!

I rollen erbjuds du en stor personlig frihet och mycket eget ansvar där det är du som självständigt driver marknadsfunktionen i en roll med korta beslutsvägar och stora befogenheter i en internationell miljö med kunder och verksamhet i hela norden.

Du får också goda personliga villkor och stor personlig flexibilitet.

Övrigt

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Rekrytering
Plats: Göteborg – Frölunda
Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som Marketing & Communication Manager till Densiq intressant? Urvalet sker löpande så tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Peter Karnstedt

Recruitment Consultant

Peter@needo.se

070-4558546