Inköpschef till Widforss

Inköpschef till Widforss

Om Widforss

Sedan 1729 har Widforss AB varit leverantör till generationer av kunniga och medvetna jägare. Verksamheten bestod från början av handel med krut och kryddor men utökades under 1800-talet till handel med vapen, tillbehör och kläder. 

Det är få bolag i Sverige som har funnits lika länge som Widforss och en av anledningarna till att Widforss har lyckats med detta är förmågan att utvecklas i takt med tiden och att alltid ligga steget före. Därför är det också naturligt att Widforss arbetar sig mot deras vision om att bli Sveriges bästa köpupplevelse inom jakt och Outdoor online. Widforss är idag en av Sveriges snabbast växande e-handlare med fokus på hund, jakt och outdoor. Företaget har korta beslutsvägar och är i ständig förändring. De är nu på jakt efter en Inköpschef att axla en viktig och spännande roll!

Din roll som Inköpschef

Widforss söker en tillväxtorienterad Inköpschef till deras team i Stockholm. Som Inköpschef är du en nyckelperson i organisationen och rapporterar direkt till VD. I rollen ansvarar du över Sveriges, Norges och Finlands inköp och lager då samtliga har ett och samma lagerutrymme beläget i Morgongåva 10 mil norr om Stockholm. Som Inköpschef är du ytterst ansvarig för inköp, dialoger och förhandlingar med befintliga och nya leverantörer. I rollen arbetar du operativt och är delaktig i att forma nya processer och strukturer rörande strategin för inköp och lager. Rollen som Inköpschef innefattar i helhet:

 • Leda förhandlingar och inköp med olika leverantörer
 • Leda ett team som idag är 6 personer med ambition att växa och koordinera mellan länderna
 • Ansvara för att Widforss når sina försäljningsmål genom att tillsammans med marknadsavdelningen skapa framgångsrika kampanjer och produkterbjudanden.
 • Ansvara för att Widforss har ett bra och relevant sortiment
 • Analysera potentialen i nya varumärken och kategorier.
 • Leda tvärfunktionella initiativ för att förbättra det nuvarande sättet att arbeta
 • Vara en drivande kraft i Widforss strävan att vidare utveckla processer och engagemang gällandes hållbarhet och socialt ansvarstagande

Dina kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du är en tuff förhandlare som älskar att göra en bra affär, du har:

 • Minst 5 – 10 års erfarenhet inom inköp, inklusive produktstrategi, prissättning,
  försäljningsplanering och förhandlingar med leverantörer
 • God förståelse för siffror och besitter en analytisk förmåga
 • Erfarenhet inom inköpsstrategier kopplat till förorderläggning, lager och kampanj
 • Målsättning att vara på en plats där du kan göra skillnad, driva förändring och jobba för tillväxt
 • Tidigare erfarenhet av snabbrörliga entreprenörsmiljöer ses som meriterande
 • Erfarenhet från e-handel ses som starkt meriterande
 • Erfarenhet från Outdoor/jakt-branschen ses som starkt meriterande
 • Engelska och svenska i tal och skrift

Som person ser vi att du är en entreprenör som drivs av att arbeta i en snabb föränderlig miljö. Du besitter en prestigelös professionalism och ser dig som en tillväxtorienterad Inköpschef. Du har lätt för att samarbeta i team och är bra på att planera och organisera ditt arbete. Du är angelägen om att nå resultat och att hålla deadlines med hög kvalitet i ditt arbete. Sist men inte minst vill du ha kul på din resa hos Widforss och brinner för att utveckla ditt team för att fortsätta vara ledande inom e-handel för jakt, hund och Outdoor!

Vad Widforss erbjuder dig

För Widforss är öppenhet, flexibilitet, prestigelöshet och kreativitet viktiga byggstenar. De är måna om din personliga utveckling och du får möjlighet att själv forma din roll och arbetssituation. Självklart erbjuder Widforss också tjänstepension, friskvårdsbidrag och personalrabatter.

Övrigt

Start: Omgående eller enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid, 100%
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som Inköpschef till Widforss intressant? Urvalet sker löpande så tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Felicia Gårdare

Search Associate

felicia.gardare@needo.se

079 065 19 48