Solution Architect till eConnectivity

Solution Architect till eConnectivity

Om eConnectivity

eConnectivity grundades 2017 med missionen att skapa en högkvalitativ tjänst inom Enterprise Mobility, något som grundarna Christoffer och Claes såg saknades. Genom deras gedigna erfarenhet och kunskap inom området är målet att skapa sofistikerade och skräddarsydda lösningar för sina kunder kopplade till just deras nuläge och hur de ska bli rustade för mötet med framtiden!  

Nu söker de efter sin nästa erfarna Solution Architect till deras team med fokus på Enterprise Mobilitet!

Du är en nyckelrekrytering till deras organisation där du kommer ingå i ett sammansvetsat team av specialister som har väldigt roligt tillsammans samtidigt som de är ute på en mission att förenkla arbetslivet för sina kunder genom effektiva och kreativa mobilitetslösningar. 

Du kommer spela en viktig roll i att förstärka kundernas verksamheter och ge eConnectivitys team möjlighet att fortsätta deras tillväxtresa!

I din roll som Solution Architect inom Enterprise Mobility

I rollen som Solution Architect inom Enterprise Mobility kommer du arbeta och leda eConnectivitys kunder genom sin digitala transformationsresa. Genom en god förståelse för kundens affär guidar du dem rätt i val av mobil teknik med fokus på att utveckla affären. I rollen kommer du därför granska, analysera och utvärdera marknads, affärs och projektkrav från kunden för att vara med och utforma den mest lämpliga mobilitetslösningen. Du förväntas därför på ett agnostiskt sätt kunna välja den teknik som bäst lämpar sig för kunden vilket medföljer att en del av rollen är att hålla sig uppdaterad på hur Apple, Google, Amazon med fleras lösningar uppdateras och bäst kan tillämpas.

I rollen kommer du ha kontakt med många nyckelpersoner och stakeholders inom kundernas organisationer vilket ställer krav på att du har en förståelse för vilka de är samt hur du bör förhålla dig till dem. I rollen som expert förväntas du på ett lyhört sätt fånga upp och förstå kraven och leda dem till bästa möjliga lösning. Du kommer också arbeta i enlighet med ITIL-standarder. 

Du kommer initialt i rollen arbeta nära en av grundarna, Christoffer Shokofan Taudien, för att ge bästa möjliga förutsättningarna för dig att komma rätt in i rollen och följa med på hans korståg att göra välden mobilvänlig. På sikt finns möjligheten att ansvara för ett eget team.

Dina kvalifikationer

eConnectivity söker någon med god förståelse och kunskap inom:

 • Understanding the processes and architecture of Android Enterprise and iOS for Enterprise
 • iOS Architecture, API’s 
 • Android Architecture, API’s
 • Endpoint Management (formerly MDM and EMM)
 • Mobile Application Management technology platforms (MAM like Arxan, MS Intune MAM)
 • Basic understanding of Identity Providers, authentication, authorization technologies and concepts
 • Google Cloud Platform and Google Firebase
 • SAP Cloud Platform Mobile Services and its possibilities (iOS and Android SDK)
 • Amazon Web Services (AWS)
 • Android Enterprise and iOS for Enterprise capabilities
 • Mobile Integrations and API management

Meriterande kunskaper

 • Basic knowledge of App and Device Security

För att lyckas i rollen tror vi att du trivs i dialogen och kommunikationen med olika stakeholders hos dina kunder där du är duktig på att förankra dina tankar i praktiskt genomförbara lösningsförslag. Du trivs också med att agerade drivande och trycka på för att få saker gjort, samtidigt som du såklart är lyhörd gentemot kunden. I val av teknik är du en agnostiker som anpassar dig till kundens behov och lösningar. Vi tror också att du har ett analytiskt angreppssätt och ställer dig pragmatiskt inför de problem som uppkommer.

Vad erbjuder eConnectivity dig?

eConnectivity är en inspirerande arbetsplats med en unik position på marknaden där deras skickliga medarbetare agerar experter hos några av de största och mest spännande bolagen. De befinner sig i absoluta framkanten av den teknologiska utvecklingen och metodiken där de ständigt har ett genuint intresse av att hålla sig uppdaterade. Organisationen består av experter och de strävar efter en mångkulturell organisation och du erbjuds stora möjligheter att vara med och påverka.

Deras vision av ett hållbart arbetsliv innebär välmående, hälsa och trivsel hos sina medarbetare. De erbjuder därför stor individuell frihet och flexibilitet. Deras kontor är centralt beläget i Göteborg i moderna lokaler med tillgång till gym, frukostbuffé på vardagar och after work buffé på fredagar.

Peter Karnstedt

Recruitment Consultant

Peter@needo.se