Key Account Manager till Foodora

Key Account Manager till Foodora

Om företaget

Foodora är Sveriges ledande företag inom online matbeställning och leverans. Vi är en del av det globala företaget Delivery Hero, baserat i Berlin, Tyskland, som verkar i 40 länder världen över. I Sverige har vi mer än 4 000 restaurang-partners och vi är idag ungefär 140 medarbetare, och 1700 riders, som med stort engagemang och matintresse brinner för att skapa Sveriges bästa matnätverk. Att bygga en stark företagskultur är en prioritering för oss och vi har ett starkt fokus på teambuilding och andra aktiviteter som skapar hög arbetstillfredsställelse.

Din roll som Key Account Manager

I rollen som Key Account Manager ansvarar du för foodoras största kunder, våra restaurangpartners/restaurangkedjor. Du förväntas upprätthålla en god kommunikation med befintliga kunderna och kontinuerligt utveckla existerande samarbeten. Du har ett enskilt ansvar för att påbörja och avsluta stora förhandlingar inom tidsramar och med goda resultat. Vidare har du stor möjlighet att förbättra, effektivisera och i stor grad skapa din väg framåt.

Det kan förekomma resande i tjänsten men du utgår huvudsakligen från kontoret i Skanstull.

Din roll innefattar att:

 • Ansvara för att utveckla och bibehålla goda relationer med foodoras största kunder
 • Resultatansvar för våra största kunder
 • Ha en nyckelroll i att utveckla foodoras KAM-affär
 • Agera på stora mängder med syfte att översätta det till kommersiella initiativ
 • Identifiera långsiktiga och lönsamma kampanjer för att driva försäljning tillsammans med partners.

Dina kvalifikationer:

 • Några års erfarenhet av en roll som KAM eller AM, fördelaktigt inom liknande bransch
 • Dokumenterad erfarenhet av förhandlingar
 • Erfarenhet av att jobba i en digital miljö
 • Erfarenhet av försäljning och långsiktiga relationer med organisationer i en internationell kontext ses som starkt meriterande
 • Erfarenhet från en säljande roll i snabbväxande startupmiljö ses som starkt meriterande
 • Du kan kommunicera flytande på svenska och engelska i både tal och skrift

För att lyckas i rollen som Key Account Manager har du en förmåga att projetkleda ditt arbete framåt på ett strukturerat och självständigt sätt. Vidare ser vi att du är en relationsbyggare av hög kvalité. Du älskar förhandling och drivs av att göra affärer.

Vad foodora erbjuder dig

På foodora vill vi lyfta de människor som jobbar hos oss. Vi värderar mångfald. Mångfald av erfarenheter, bakgrund, synsätt och idéer. Vi värderar detta högt då vi är säkra på det är just mångfald som bygger grunden för vår kultur. Och i slutändan även den produkt vi levererar. Foodora är stolta över att kunna erbjuda våra anställda global utveckling och samtidigt få utmärka oss som ett av de snabbast växande bolagen inom LMD* i världen. 

*LMD står för last mile delivery. Denna, och många andra nördiga förkortningar, kan du lära dig när du börjat hos oss.

Additional info

Omfattning: Heltid

Start: Omgående

Lön: Enligt överenskommelse

Plats: Skanstull

Vi på Needo träffar kandidater löpande så tveka inte på att skicka in din ansökan så snart som möjligt. I denna process kommer stor vikt att läggas på dina personliga egenskaper.

Karl Bergström

Recruitment Consultant

Karl@needo.se

0707479036