Technical Account Manager / TAM till Datacenter

Technical Account Manager / TAM till Datacenter

Om Datacenter

Datacenter är ett entreprenörsdrivet tillväxtbolag som erbjuder IT-drift med hög säkerhet och tillgänglighet. De levererar tjänster som få av deras konkurrenter kan leverera. Datacenter brinner för att hjälpa företag att utvecklas och effektiviseras med hjälp av sin IT. För att kunna göra det med trovärdighet krävs det att Datacenters organisation är väldigt strukturerad, och att de som jobbar där är bland de bästa inom sitt område. Är du inte det idag, kan Datacenter hjälpa dig dit om du själv har viljan och energin, det ligger i deras kultur att ha en ständig utvecklingskurva. Viktigast är dock att ha kul på jobbet tillsammans!

Verksamheten är idag i huvudsak uppbyggd kring Datacenters serverhallar som ligger i Sverige. De äger idag sju serverhallar för att möta olika kunders behov med allt från centralt läge till en högsäkerhetsanläggning. Deras tjänsteutbud sträcker sig från Servicedesk och Co-location hela vägen upp till full outsourcing.

Din roll som Technical Account Manager (TAM)

Som Technical Account Manager / TAM jobbar du tight med säljteamet och projektteamet i en viktig roll för företaget. Du ingår i teamet Service Delivery som idag består av 10 kollegor. Tillsammans med Business Account Manager (BAM) är Technical Account Manager / TAM ansvarig för kunden, där TAM är tekniskt ansvarig. Man är en teknisk specialist i större projekt samt ansvarar för att utföra förändringsbeställning hos kunderna man ansvarar för. Att jobba som Technical Account Manager är en bred roll, man ansvara för allt från pre-sale till sälj till att implementera lösningen samt agera 3rd line support. Tillsammans med BAM jobbar TAM tight tillsammans med kunden vid exempelvis kundens driftmöten.  

Mer ingående kommer du att ansvara för att:

  • Verka som tekniskt ansvarig mot kunderna
  • Vara involverad i implementationsprojekt, förvaltning och vidareutveckling
  • Delta vid driftmöten hos kunderna med höga förväntningar om säkerhet och driftsäkerhet
  • Utveckling och optimering av systemen samt kringliggande tjänster
  • Jobba som arkitekt med lösningsdesign
  • Möjlighet att jobba med DevOps, automatisering och effektivisering

Dina kvalifikationer

Du har en bred bakgrund som Tekniker och cirka 3 års relevant erfarenhet av Windows eller Linux server. Du har en säljande personlighet och är ansvarstagande. Rollen är väldigt bred vilket kräver flexibilitet. En lagspelare är viktigt då mycket arbete sker tillsammans med andra, samtidigt som ett eget driv är av yttersta vikt.

–        Du har 3+ års relevant erfarenhet av Windows eller Linux server

–        För dig väl på svenska och engelska i tal och skrift

–        Det är meriterande med eftergymnasial utbildning

Övrigt

Som anställd på Datacenter har du stora möjligheter till utveckling och frihet till att utföra nya idéer, så länge det gynnar både dig och företaget. Det är företaget som erbjuder personlig utveckling utöver det vanliga, de åker på häftiga konferenser, utbildningar och resor för att ständigt utvecklas och lära sig. Deras mål är att vara det ledande företaget inom IT-drift, med ett starkt fokus på säkerhet och miljö.

Start: Omgående

Lön: Enligt överenskommelse

Plats: Stockholm

Låter rollen som Technical Account Manager till Datacenter intressant? Urvalet kommer att ske löpande, vi rekommenderar dig därför att skicka in din ansökan redan idag! Det är vi på Needo Recruitment som hjälper Datacenter med denna rekrytering, men du blir anställd direkt av Datacenter.

Rojan Osman

Recruiter

Rojan@needo.se

0707873156